Елегантна гривна от естествени камъни - 10 мм мъниста фасетиран Авантюрин и Лунен камък

Стилна еластична гривна от мъниста Розов фасетиран Авантюрин и Лунен камък с диаметър 10мм и стандартна дължина 17 см.
Ако желаете различна дължина на гривната, можете да я посочите в опциите "Размер на гривната".


При желание от Ваша страна, можем да Ви я изпратим в красива цветна кутийка (+1.99 лв.).


 
Свойства и значение на естествените камъни:
АВАНТЮРИН - изцелителят на Ума, Сърцето и Душата
Мистични свойства: Наричат го талисман на любовта и страстта, на неочакваните постъпки и решения. Този камък зарежда с оптимизъм и увереност. Способства за творческото развитие на личността. Помага за реализиране на всеки замислен проект и ново начинание и привлича професионален успех.Това е идеален камък за онези, които търсят позитивен възглед за живота. Авантюринът е и камъкът на пътешествениците, моряците, бизнесмените, банкерите- на всички предприемчиви хора, които не се боят от риска и вярват в своя успех. В трудни и рискови ситуации предпазва от неприятни случайности и спасява от беда.
Лечебни свойства: Оказва благотворно въздействие при главоболие и мигрена ,укрепва зрението и ускорява зарастването на рани. Авантюринът е основен камък за сърдечната чакра, нормализира сърдечната дейност, облекчава и успокоява емоциите, дава мир и спокойствие. Използвайте го за любов към себе си, при самота и сърдечна загуба. Носен като бижу облекчава тревожността, поражда емоционална безопасност и сигурност.
Основна чакра: Анахата ( сърдечна)
 


ЛУНЕН КАМЪК - камъкът на емоционалния баланс
Мистични свойства: Всички древни култури, свързвали лунният камък с Луната като го използвали при нарастваща Луна за любовна магия, а при намаляваща- за предсказване на бъдещето. Този камък съдържа женската мъдрост и енергия и има отразяваща и успокояваща енергия. Помага за укрепване на интуицията и психическите възприятия и внася баланс и хармония. Лунният камък засилва нашата нежна женствена „Ин” страна, наричана още приемащата страна. Чудесен камък за балансиране на емоциите и на проявата на всякакви агресивни тенденции в мъжа или жената.
Лечебни свойства: Препоръчва се при чисто женски проблеми – менструални болки, при бременост, за усилване на кърмата, за по-лесно зачеване. По време на климактериума -  за по-лесно преодоляване на хормоналния дисбаланс. Неговата лечебна енергия е полезна още и при проблеми с отделителната система и бъбреците и при хиперактивни деца. Поставен под възглавницата носи по-спокоен сън и често се използва като лек за безсъние, заедно с Аметист.
Чакри: сакрална и коронна
 

Коментари