Елегантна гривна от естествени камъни - 10 мм мъниста Розов фасетиран Ахат и Аквамарин

Стилна еластична гривна от мъниста Розов фасетиран Ахат и Аквамарин с диаметър 10мм и стандартна дължина 17 см.
Ако желаете различна дължина на гривната, можете да я посочите в опциите "Размер на гривната".


При желание от Ваша страна, можем да Ви я изпратим в красива цветна кутийка (+1.99 лв.).


 
Свойства и значение на естествените камъни:
АХАТ - камъкът на равновесието
Мистични свойства: Ахатът се смята за камъкът на мира и спокойствието, който способства за благополучието на дома и укрепва семейството. Осигурява здраве, дълголетие и защита от енергийни вампири. Ахатът помага на притежателя си да реализира своите способности и желания и увеличава вярата в собствените сили. Той подобрява възприемчивостта и стимулира аналитичния капацитет. Осигурява баланс между физическите, емоционални, интелектуални и духовни състояния. Ахатът е мощен емоционален лечител, подобрява паметта и концентрацията, повишава издръжливостта и насърчава честността. Предотвратява безсънието и гарантира приятни сънища. Увеличава смелостта, подобрява възприятията, концентрацията и увеличава аналитичните таланти. Ахатът се смята и за камъкът- пазител на бременните жени, както и за защита от уроки.
Лечебни свойства: Ахатът, благодарение на множеството си разновидности е подходящ за цялостно лечение - при преуморени и възпален очи, при главоболие и световъртеж, при температурни инфекции, при хроничен бронхит, ангина и задух. Помага при лечение на заболявания на панкреаса и за подобряване на кръвообръщението. Носен под формата на бижу стимулира сърдечната дейност, неутрализира стреса, предпазва от нервно напрежение и подпомага лечението при тежка и продължителна кашлица. Особено полезен е за децата- носи им успокоение и разсейва страха, предпазва ги от опасности.
Чакри: в зависимост от цвета подходящ за всички чакри.
 


АКВАМАРИН - Камъкът на вечната младост, трайната любов и добрия късмет
Мистични свойства: Още от древността е известен като камък на надеждата, щастието, доброто здраве, вечната младост и трайната любов.Той балансира емоциите, пречиства ума и засилва творческите способности. Помага за освобождаване от страхове, съмнения и фобии. Превръща колебливостта във вътрешен контрол. Изостря интуицията като същевременно успокоява неспокойният ум. Помага ни да поемем контрол над всяка ситуация, в която трябва да бъдем силни. Аквамаринът е много подходящ като амулет за моряци, хора пътуващи често и такива занимаващи се с наука.
Лечебни свойства: Помага за намаляване на зависимостта от наркотици и премахва задържането на течности, като укрепва бъбреците, черния дроб, далака и щитовидната жлеза. В миналото очилата са се правели от аквамарин, защото той успокоява очите. Oсновен камък на гърлената чакра, стимулира емоционалното разбиране, изразяване и освобождаване. Укрепва защитните сили на организма, помага при заболявания на кожата, белите дробове и алергии.
Основна Чакра: Вишудха ( гърлена )
Окраската на аквамарина, варираща от зеленикава до тъмно синя, зависи от съдържанието в минерала на йони на желязото. Цветът на аквамарина може да бъде по-ярък при вечерно или изкуствено осветление
 
 

Коментари