Елегантна гривна от естествени камъни – 10 мм мъниста Аквамарин


Стилна еластична гривна от мъниста Аквамарин с диаметър 10мм и стандартна дължина 17 см.
Ако желаете различна дължина на гривната, можете да я посочите в опциите "Размер на гривната".
При желание от Ваша страна, можем да Ви я изпратим в красива цветна кутийка (+1.99 лв.).Свойства и значение на естествените камъни:
АКВАМАРИН - Камъкът на вечната младост,трайната любов и добрия късмет
Мистични свойства: Още от древността е известен като камък на надеждата, щастието, доброто здраве, вечната младост и трайната любов.Той балансира емоциите, пречиства ума и засилва творческите способности. Помага за освобождаване от страхове, съмнения и фобии. Превръща колебливостта във вътрешен контрол. Изостря интуицията като същевременно успокоява неспокойният ум. Помага ни да поемем контрол над всяка ситуация, в която трябва да бъдем силни. Аквамаринът е много подходящ като амулет за моряци, хора пътуващи често и такива занимаващи се с наука.


Лечебни свойства: Помага за намаляване на зависимостта от наркотици и премахва задържането на течности, като укрепва бъбреците, черния дроб, далака и щитовидната жлеза. В миналото очилата са се правели от аквамарин, защото той успокоява очите. Oсновен камък на гърлената чакра, стимулира емоционалното разбиране, изразяване и освобождаване. Укрепва защитните сили на организма, помага при заболявания на кожата, белите дробове и алергии.
Основна Чакра: Вишудха ( гърлена )
Окраската на аквамарина, варираща от зеленикава до тъмно синя, зависи от съдържанието в минерала на йони на желязото. Цветът на аквамарина може да бъде по-ярък при вечерно или изкуствено осветление

Коментари