Декоративен светещ фонтан с кристална топка – Слонът на късмета – 34 см.Фън шуй e древно китайско изкуство за откриване на баланс и хармония в обкръжаващото пространство. В превод Feng Shui означава "вятър и вода". Водата, и по-точно течащата вода в дома, привлича позитивната енергия в жилището. Най-добре е обаче вътре в къщата да има постоянно течаща вода от фонтанче или водопадче. Според фън шуй идеалното място за изкуствените водоеми е пред входа на къщата, защото, монтирани отвън, те помагат на позитивната енергия да влезе в дома ви. Важно е водата в тях да е чиста и да тече постоянно, съветват познавачи на фън шуй, които са и специалисти по вътрешен дизайн.


Фън Шуй използва фигурата или изображението на слона за привличане на успех и късмет.
Слонът е символ на мъдрост, силата и власт. Много ефективен талисман за бизнеса. Слонът обича да се съветват с него и често да го галят по хобота. Слонът осигурява защитата на своя стопанин.
Слонът е праобраз на божеството Ганеша с тяло на човек и глава на слон. Почти във всеки китайски дом има фигура на слон. Те смятат, че с хобота си той носи богатството и благополучието в дома. Именно затова хобот на слона трябва да е вдигнат!Този талисман ще донесете повече мъдрост и решителност в живота Ви, което ще Ви помогне да преценявате правилно ситуациите и да взимате бързо и правилно необходимите решения. Ще усетите, че в трудни или решителни мигове имате невидимата закрила на това мъдро и могъщо животно.Поставете слона така, че да е с гръб към входната врата. По този начин той символично влиза в дома Ви и носи в него късмета и благоденствието.Коментари